Sfaturi pentru repatriere decedati Italia și asistență oferită familiei pentru transport decedati Italia

Repatriere decedati Italia este procesul de returnare a corpului unei persoane înapoi la locul de origine sau acolo unde are cetățenia. Dacă persoana iubită a murit în timp ce locuia în Italia sau în vizită în vacanță, este posibil să fi solicitat ca trupul lor să fie repatriat înapoi în România pentru înmormântare.
Este posibil să fiți nesigur cu privire la ce să faceți sau pe cine să contactați pentru repatriere decedati Italia, deoarece diferitele proceduri, legile sau limba italiană poate provoca o suferință suplimentară familiei, în cazul în care autoritățile nu pot fi contactate pentru a oferi toate detaliile în limba engleză. Informații despre repatriere decedati Italia dar și toate formalitățile necesare pentru transport decedati Italia vă sunt oferite non stop de consultanții de la Repatriere-decedati.ro. Dacă persoana iubită moare în afara țării de reședință, poate fi o situație confuză și complicată.

Vă vom explica tot ce trebuie să știți despre repatriere decedati Italia și despre modul în care funcționează procesul, atât către, cât și din Italia. Serviciile noastre de repatriere vă oferă sprijin pentru dvs. și familia dvs., în timp ce vom lua legătura cu ambasada țării, companiile aeriene și ofițerii legiști în numele dvs. dacă ne încredințați toate formalitățile pentru repatriere decedati Italia și transport decedati Italia.
Decesele trebuie înregistrate în termen de șapte zile la oficiul registrului – Ufficio di Stato Civile, al comunei sau orașului în care a avut loc. Înregistrarea se aplică tuturor persoanelor, cetățenilor locuitori ai Italiei, indiferent de naționalitate și indiferent dacă sunt rezidenți sau vizitatori. Dacă un deces are loc într-un spital, medicul curant completează un certificat care să ateste cauza decesului. Ar trebui făcute mai multe copii ale acestui document, deoarece acesta este solicitat de orice instituție, de vamă, serviciile aeriene.

În caz de deces, toate părțile interesate trebuie notificate pentru repatriere decedati Italia

Repatriere decedati Italia trebuie să urmeze mai mulți pași în procesul de repatriere a corpului din străinătate. În cazul morții unui străin în Italia, consulatul sau ambasada cetățeanului decedat poate fi contactat pentru informații suplimentare, pentru a afla toate detaliile necesare privind repatriere decedati Italia.
Deși nu toate naționalitățile trebuie să înregistreze un deces în Italia, un consulat sau ambasadă poate fi o bună sursă de sfaturi și sprijin. În cazul în care decedatul a fost un turist care vizitează Italia cu un tour operator sau un grup, reprezentantul turului trebuie contactat. Apoi ar trebui să contacteze compania de asigurări care va prelua multe dintre aranjamente. Dar pentru transport decedati Italia trebuie contactată o firmă specializată pentru servicii funerare Italia. Familia unui turist fără asigurare de călătorie va trebui să acopere toate cheltuielile pentru transport decedati Italia și servicii funerare Italia.

Întoarcerea decedatului în țara de origine necesită ajutorul ambasadei sau consulatului local relevant. Oficialii consulari pot ajuta la restituirea resturilor și pot oferi consultanță pentru repatriere decedati Italia. Durata de timp necesară pentru repatriere decedati Italia poate varia foarte mult și este determinată de o serie de factori, inclusiv cauza și locul decesului.
Atunci când moartea este rezultatul unor cauze naturale, rămășițele sunt repatriate mai repede decât dacă moartea s-a produs dintr-un sinucidere, accident sau infracțiune. Când cineva moare în Italia și rudele apropiate se află în România, autoritățile italiene notifică în mod normal consulatul român din zona în care persoana a murit. Consulatele vor face tot ce le stă în putință pentru a căuta cele mai apropiați rude cât mai curând posibil și ar cere poliției din România să transmită veștile triste. În Italia, ordinea de prioritate pentru rudele apropiate este soțul / soția, copii, părinții, frații.

Obținerea certificatului de deces și înregistrarea acestuia este necesar pentru transport decedati Italia

Transport decedati Italia este foarte bine organizat de firmele specializate de transport, asta dacă optați pentru transport decedati Italia pe calea terestră. Transportul funerar pe cale terestra se efectuează cu mașina mortuară complet echipată și autorizată. Pentru transport decedati Italia mașina este echipată cu un sistem frigorific la interior, conform normelor igienico-sanitare.
Transport decedati Italia se efectuează de conducători auto profesioniști care cunosc toate procedurile de repatriere decedati Italia. Chiar și în cazul unei repatrieri pe calea aerului, documentele necesare pentru repatriere decedati Italia sunt aceleași, dar pentru îmbarcarea sicriului și toate procedurile necesare pe aeroport trebuie consultată o firmă pentru servicii funerare Italia. Nu uitați de certificatul de deces care trebuie neapărat obținut pentru transport decedati Italia. Decesul poate fi înregistrat de o rudă, de pentru servicii funerare Italia sau de orice altă persoană care a fost informată cu privire la deces.

La prezentarea certificatului medicului care indică cauza decesului, de obicei, va trebui să vă prezentați propriile documente de identitate și cele ale persoanei care a murit, cum ar fi de exemplu un pașaport. Certificatul de deces italian emis de primărie nu va arăta cauza decesului. Cauza decesului va apărea numai pe certificatul ISTAT, emis de autoritatea locală de sănătate. Servicii funerare Italia vă va putea sfătui cu privire la modalitatea de a obține o copie a acestuia.
În cazul decesului în circumstanțe neobișnuite sau suspecte, va fi necesară și o autorizație din partea justiției pentru a putea demara formalitățile pentru repatriere decedati Italia. Decesul trebuie înregistrat în mod normal în termen de 24 de ore, dar există și prevederi pentru înregistrările cu întârziere. Servicii funerare Italia vor comanda copii ale certificatului de deces în mai multe limbi pentru a se ocupa de toate actele necesare transportului.

repatriere decedati Italia
transport decedati Italia
servicii funerare Italia