Transportul funerar pe cale terestra se efectueaza cu masina mortuara complet echipata si autorizata

  • care dispune de sistem frigo , la interior fiind echipata conform normelor igienico-sanitare.

Pe durata transportului familia este tinuta la curent cu privire la locatia exacta a soferului care efectueaza transportul funerar .

Consilierul funerar va aproxima o data si o ora de ajungere la destinatie in functie de

  • conditiile de drum ,
  • de nr de km etc ,
  • tinand un contact permanent cu familia apartinatoare pe toata durata colaborarii.

Transportul se efectueaza de catre conducatori auto profesionisti si bine instruiti cu privire la repatrierea decedatilor . Traseul parcurs de masina mortuara va fi indicat in pasaportul mortuar intocmit.

image025-min

Pentru efectuarea unei repatrieri pe cale rutiera este nevoie ca toate documentele de repatriere sa fie intocmite corect si complet . Actul care permite efectuarea transportului funerar international este pasaportul mortuar.

Autospecialele noastre funerare sunt noi (anii 2016-2018) dotate corespunzator si respectand normele igienico-sanitare:

  • fiind dotate cu sistem frigo pentru a asigura cele mai bune conditii de transport funerar international.
image019-minx-min

Conducatorii auto ai masinilor mortuare au o tinuta impecabila , cunoscand cel putin o limba de circulatie internationala.

Acestia manifesta respect si profesionalism fata de persoana decedata , cat si fata de familia apartinatoare. Acestia pastreaza in siguranta atat sicriul in care se afla trupul neinsufletit , cat si documentele de repatriere pe care le detin in original.

Este important deoarece le vor prezinta autoritatilor in eventualitatea in care se va efectua un control. Conducatorii auto ai autospecialelor funerare au grija , ca la sosirea la destinatie

  • predea familiei apartinatoare toate documentele in original , in baza unui proces verbal.

Regulile pentru repatrierea decedatilor sunt importante!

Asadar , transportul funerar rutier este indicat in majoritatea cazurilor de repatriere a decedatilor din Uniunea Europeana.

Acesta se efectueaza intr-un mod profesionist , este rapid , mai putin costisitor si se efectueaza asigurand cele mai optime conditii.