SICRIUL DE REPATRIERE

 

 

Sicriul in care va fi transportat decedatul este format de fapt din doua sicrie :

  • la exterior dintr-un sicriu de lemn (model standard de repatriere ”model in sase colturi”)
  • si dintr-un sicriu de zinc la interior.

Cele doua sicrie respecta standardele europene privind transportul persoanei decedate avand dimensiunile si grosimile laturilor specifice legislatiei in vigoare.

Sicrie la standarde europene!

Sicriul este echipat la interior cu urmatoarele : lenjerie lada , lenjerie capac , panza , orarul mic , orarul mare , pernuta , si la exterior : crucifix , manere , suruburi ornamentale.

Sicriele de repatriere pot fi de dimensiuni standard sau de dimensiuni extra (xxl) in functie de inaltimea si greutatea persoanei decedate.

In functie de tara unde s-a produs decesul , sicriele de repatriere trebuie sa respecte anumite standarde.

De exemplu, sunt tari precum Germania , Spania , Anglia , Franta

  • unde sicriul de zinc de la interior poate fi inlocuit cu un sac zincat , autorizat pentru transportul persoanelor decedate.

De asemenea repatrierea decedatilor din Italia se efectueaza in conditii speciale care difera de repatrierile din alte tari ale Uniunii Europene si anume ,

  • sicriul de zinc de la interior are atasat la interiorul capacului o valvola pentru absorbirea mirosurilor si a bacteriilor
  • si in interior se aseaza o saltea absorbanta subtire care are rolul de a absoarbe lichidele.
  • De asemenea pe capacul sicriului de lemn , la exterior, se ataseaza o placuta metalica avand inscrise datele persoanei decedate

 

image003-min
image021-min

Pentru repatrierea din Italia mai sunt specifice: – –

  • efectuarea seringii de conservare de catre un reprezentant al agentiei sanitare zonale
  • si sigilarea cu foc a sicriului de zinc ,
  • iar cel de lemn are capacul prins in 24 de suruburi , la final aplicandu-se sigiliul cu ceara.

Pentru incarcarea si descarcarea sicrielor de repatriere utilizam carucior metalic extensibil care asigura o usoara manevrare , evitand orice incident neplacut.

Se asigura manevrarea atenta a sicrielor!

Conditiile pentru efectuarea unei repatreri a unui decedat difera de la tara la tara in UE iar acestea trebuie cunoscute si respectate intocmai.

Toate sicriele pe care vi le oferim in cadrul unei repatrieri , au certificate de conformitate si stanta de producator fiind in concordanta cu legislatia internationala privind repatrierea decedatilor